Sunday, January 07, 2007

Noh niin, arvoisat MuTulaiset, uuden vuoden koittaessa on aika aktivoitua bloggaamisen saralla!

Toivottavasti jokainen teistä onnistuu nyt piakkoin lähettämään ensimmäisen merkintänsä yhteiseen blogiimme. Ihan ensimmäiseen merkintään ajattelin listata tällä hetkellä netistä löytyviä museologisia blogeja tai muuten aiheeseen liittyviä kiinnostava sivustoja. Oikeastaan ainoa varsinainen suomalainen museologinen blogi, jota olen tähän mennessä seurannut, on ollut Nina Puurusen Museoblogi. Museologisia aiheita kyllä sivuavat useatkin blogit, esimerkiksi historioitsijat ja kansatieteilijät tekevät joskus kiinnistavia huomioita kulttuuriperinnöstämme. MuTulaisten kannalta ajatuksia herättäviä blogeja voisivat olla myös mm. kirjallisuutta, kaupunkitutkimusta tai vaikkapa muotoilua käsittelevät blogit. Itse olen lueskellut esimerkiksi Esinetarinoita. Olen kyllä huomannut, että kun blogimaailmaan sujahtaa sisälle, on vaikeaa pitää mielessä jotain tiettyä teemaa. Tässä blogeja selatessani ehdin jo uppoutua mm. Inhokkeihin ja Työväenhistorian uutisvirtaan... Ja sitten kun jonkun herkullisen blogin löytää, se pitäisi aina muistaa liittää vaikka suosikkeihin. Tälläkin hetkellä mielessäni on monta hauskaa blogia, mutta en useista yrityksistä huolimatta löydä niitä.

Hah, heti kun aloin tarkemmin selaamaan blogilistaa, osui silmiini myös museotäti Viivin blogi, tähän täytyy tutustua.

Jotkut museologit pitävät yllä omia kotisivuja, mm. Kalle Kallio ja Anna Svenström. Annan sivut ovat erityisen kauniisti kirjoitetut. Mainittava on myös Turun yliopiston museologian opiskelijoiden ainejärjestön Museion ry:n verkkolehti Kuriositeettikabi.net, ensimmäinen museologian verkkolehti.

Olisiko siinä ideaa, että jokainen rustaisi pienen esittelyn itsestään eli siitä, mikä museologiassa oikein kiinnostaa? Tai mitkä aiheet juuri tällä hetkellä ovat sydäntä lähellä?

Ei muuta nyt,
Maija

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Tämähän blogi kuulostaa kiinnostavalta! Hauskaa, että uusia museoalaa sivuavia blogeja syntyy, sillä kovin ovat harvinaisia tällä hetkellä.

8:59 AM  
Blogger MuTulainen said...

Suurkiitos Maija tuosta monien eri blogien listauksesta.
Internet on siitä omituinen maailma, että sen topografia tuntuu kokoajan muuttuvan. Yhtenä päivänä löytää hyvän paikan ja seuraavana päivänä on "ihan varma, että kääntyi tästä samasta kulmasta vasemmalle" ja paikkaa ei enää ole...

Mutta siis nyt hautomaan jotain sanottavaa...

-Hanneleena-

11:39 PM  
Anonymous Anonymous said...

Tervetuloa Blogistaniin! Tilaa ja tilausta museoblogille kyllä on. Ja itse pistin tämän heti Blogilistalle tilaukseen.

8:57 AM  

Post a Comment

<< Home